Aceasta este o activitate care consta in plimbarea prin diferite locuri sau trasee inconjurate de natura. Se poate practica in munti, vai, munti, campuri, jungla, paduri, dealuri, deserturi, pe malul plajei, raurilor, lacurilor si lagunelor.

Trekkingul este un hobby care ne ajuta sa ne conectam cu natura si in acelasi timp cu noi insine. Ne face sa scapam de stresul vietii de zi cu zi si al orasului. Este, de asemenea, o activitate care ne ajuta sa imbunatatim sanatatea pe masura ce irigam sangele in organism si ardem calorii.

Aventura de trekking poate dura cateva ore de mers sau chiar cateva zile in care cineva este pregatit pentru a putea campa in locul respectiv. Aceasta activitate poate incepe cu plimbari scurte pentru a castiga conditie fizica si, in timp, poti face altele care implica trasee mai lungi si necesita mai mult efort.

Puteti completa drumetia cu fotografie, intrucat natura imensa ne va oferi posibilitatea de a contempla locuri minunate, precum si pasari, pesti, insecte si alte tipuri de animale in functie de loc.

Drumetia este o activitate care poate fi desfasurata de tot felul de oameni de toate varstele, deoarece consta in plimbari pe jos prin diferite locuri naturale departe de viata urbana. Un contact direct cu natura in care, pe langa faptul ca o apreciem in toata splendoarea ei, obtinem beneficii derivate din practicarea unui sport aerob.

Este important sa aflam despre locul in care urmeaza sa practicam trekking, sa cunoastem grija minima esentiala a ingrijirii mediului pentru a nu deteriora mediul.

Pentru a-l practica trebuie sa purtam haine confortabile si incaltaminte adecvate climatului in care ne vom afla. Pe piata exista imbracaminte si incaltaminte care se vand special pentru practicarea acestui tip de activitate.

Alte obiecte utile de purtat, in functie de o plimbare scurta sau lunga, sunt un rucsac cu sticle de apa, gustari, protectie solara, o busola sau un GPS special pentru aceasta activitate, o trusa de prim ajutor, un bat special de trekking care te ajuta sa urmezi poteca, palarii sau sepci.

Este o activitate care poate fi inceputa incetul cu incetul si pe masura ce experimentezi, te poti incuraja sa faci excursii mai lungi, iti vei da seama si de ce ai nevoie, ce ti-a fost de folos si ce alte lucruri ai putea sa faci pentru a completa experienta ta.

Te poti bucura de aceasta activitate in familie, daca ai copii ii inveti cat de important este sa ai grija de natura; Poti exersa cu prietenii si in acelasi timp sa intalnesti oameni care si ei il practica, deci este o experienta care poate fi foarte imbogatita.

Trekkingul este interesant si ne face sa apreciem natura, amintindu-ne in acelasi timp cat de mic este locul pe care il ocupam in lume, ceea ce ne permite sa dezvoltam o abordare mai sanatoasa a vietii.

In primul rand trebuie sa cunoastem locul unde urmeaza sa practicam aceasta activitate. Nu trebuie sa uitam ca, desi traseele sunt intotdeauna semnalizate corespunzator, suntem in mijlocul padurii si ne putem rataci si ne pierdem. Este important sa nu parasim circuitul marcat pentru a evita posibilele esecuri. In rest, drumetia este o activitate relaxanta care ne permite sa ne deconectam.

Cand se desfasoara in natura, vom lua contact direct cu mediul si viata lui, cu ceea ce inseamna aceasta pentru noi, deoarece ne va permite sa uitam pentru cateva momente de stresul si presiunile orasului mare. Drumetiile sunt o terapie buna de relaxare.

Nu trebuie sa uitam ca este un exercitiu aerobic in care ne lucram sistemul respirator si cardiovascular. Prin practicarea acestui sport ne vom creste ritmul cardiac prin intarirea vaselor de sange si a inimii. Nu trebuie sa uitam ca prin drumetii crestem si arderea caloriilor si odata cu eliminarea grasimii corporale.