Sarpele – BBC One, 1 ianuarie

Jenna Coleman joaca rolul acestei drame ale crimei adevarate din anii 1970, iar sinopsisul BBC spune: ,,Sarpele spune povestea remarcabila a modului in care conmanul si criminalul Charles Sobhraj au fost adusi in fata justitiei.

Prezentandu-se ca negustor de bijuterii, Sobhraj si prietena lui Marie-Andree Leclerc au calatorit in Thailanda, Nepal si India in 1975 si 1976, efectuand o serie de crime pe ,,Traseul Hippie” asiatic si au  devenit principalii suspecti intr-o serie de crime de tineri calatori occidentali. “

The Pembrokeshire Murders – ITV, 11 ianuarie

In rolul principal  al starului Frumoasa si Bestia  , Luke Evans , seria din trei parti se refera la doua crime duble nerezolvate ale fratilor Richard si Helen Thomas si cuplului casatorit Peter si Gwenda Dixon, care au avut loc in Tara Galilor in anii 1980 Crimele au ramas nerezolvate timp de decenii, inainte ca cazurile sa fie redeschise.

Drama, care provine de la producatorii Line of Duty si Bodyguard, va dramatiza evenimentele din viata reala a cartii  The Pembrokeshire Murders – Catching the Bullseye Killer , care a fost scrisa de fostul DCI Steve Wilkins, in care Luke va juca drama si jurnalistul ITV, Jonathan Hill.

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer – Netflix, 13 ianuarie

Aceasta oferta Netflix analizeaza modul in care unul dintre cei mai notorii ucigasi in serie din istoria americana a fost urmarit si adus in fata justitiei din cauza unei ample anchete a politiei. In 1985, o serie de crime si agresiuni sexuale au fost comise fara un model aparent, victimele incluzand barbati, femei si copii cu varste cuprinse intre sase si 82 de ani – provocand frica in randul publicului la politie, urmarind vinovatul.

The Barking Murders – BBC One, Date TBC

In rolurile principale pe Stephen Merchant si Sheridan Smith, The Barking Murders va fi difuzat pe BBC One in 2021 si urmeaza povestea adevarata a retinerii criminalului in serie Stephen Port. Spus din punctul de vedere al familiilor celor patru victime ale criminalului, spectacolul le va urmari in timp ce incearca sa descopere ce s-a intamplat cu cei dragi.

Stelele lui Stephen Merchant

Vorbind despre spectacol, scriitorul Neil McKay a spus: ,,Patru tineri cu tot viitorul lor in fata lor si-au pierdut viata intr-un mod brutal si tragic. Aceasta este o poveste nu numai a consecintelor acelei pierderi, ci si a curajului si rezistentei extraordinare aratate de cei care i-au iubit in timp ce cautau adevarul si dreptatea. Este un privilegiu sa-l poti spune “.

Peisagisti – ACUM TV / Sky, Data TBC

Inspirata de adevarate evenimente, Olivia Colman o interpreteaza pe Susan , o femeie care a reusit sa scape cu uciderea parintilor ei timp de zece ani nedetectata dupa ce i-a ingropat in gradina din spate. Sinopsisul spune: ,,Aceasta drama cu adevarat comica, jucatoare din punct de vedere narativ, se bazeaza pe cercetari ample, ore de interviuri si acces direct la acuzati, care si-au protestat intotdeauna inocenta de crima”.

Numele meu este Lizzie – Canalul 4, Data TBC

Aceasta viitoare drama a crimei adevarate priveste povestea adevarata a uciderii lui Rachel Nickell in 1992 si modul in care politia l-a trimis pe ofiterul Lizzie Jones sa mearga sub acoperire pentru a deveni momeala sexuala pentru primul lor suspect.

Inventand Anna – Netflix, Date TBC

Sinopsisul acestui spectacol de crima adevarat de la Shondaland spune: ,,In  inventarea Anna , un jurnalist care are multe de dovedit investigheaza cazul Anna Delvey, mostenitoarea germana legendara Instagram care a furat inimile scenei sociale din New York – si le-a furat bani, de asemenea. 

,,Dar este cea mai mare femeie a lui Anna New York sau este pur si simplu noul portret al visului american? Anna si reporterul formeaza o legatura intunecata si amuzanta de iubire-ura, in timp ce Anna asteapta procesul si reporterul nostru lupta cu ceasul pentru a raspunde la cea mai mare intrebare NYC: cine este Anna Delvey? Seria este inspirata din articolul Revistei New York Cum Anna Delvey a pacalit oamenii din petrecere din New York  de Jessica Pressler. “

Dr Death, Peacock (in SUA), Data TBC

Pe baza unui podcast cu acelasi nume, dr. Death il vede pe Joshua Jackson in rolul principal al lui Christopher Duntsch, un neurochirurg despre care se credea ca a ucis si mutilat 33 de pacienti in timpul carierei sale. Emisiunea nu a confirmat inca un distribuitor din Marea Britanie si va fi difuzata pe serviciul de streaming Peacock din SUA.

American Crime Story: Impeachment, Netflix, Date TBC

Vedeta de la Booksmart , Beanie Feldstein, va juca rolul Monica Lewinsky in sezonul trei al emisiunii antologice, care va analiza scandalul Clinton-Lewinsky. Bazat pe  A Vast Conspiracy: The Real Story of Sex Scandal That Nearly Downed a President by Jeffrey Toobin, spectacolul il va vedea si pe Sarah Paulson in rolul lui Linda Tripp, in timp ce Clive Owen va juca rolul presedintelui Clinton.