In ultimele zile ale campaniei electorale s-a declansat o adevarata batalie pentru vot. De parca ar fi un film din anii optzeci, asistam la o lupta in care Trandafirii, in celebrul lor razboi de familie, dau loc batailor altor doua saga, cele ale Trumps si Bidens, deja pregatite pentru orice.

Asa a devenit clar in strategia celor doua dezbateri prezidentiale in care actualul presedinte a inceput sa-si concentreze discursul de atac asupra lui Hunter Biden, fiul fostului vicepresedinte cu Obama, despre care a ajuns sa spuna ca „ a fost dat afara cu rusine din armata pentru ca l-a dat la cocaina” in prima intalnire televizata si ca „nu a avut de mult timp”, in a doua. Atacul a crescut in intensitate in ultimele zile, in care Trump ii numeste pe Biden „companie criminala” la mitingurile de campanie, in incercarea de a discredita bazat, printre alte acuzatii, pe diseminarea continutului unui presupus computer laptop Hunter.

Povestea incepe pe 14 octombrie, cand The New York Post publica un articol cu ​​informatii furnizate de avocatul lui Trump, Rudy Giuliani, si de fostul sau director de campanie, Steve Banon. Sunt e-mailuri din 2015, neverificate, in care Vadym Pozharskyi (un consilier al companiei ucrainene Burisma la care a ajuns sa lucreze Hunter) i-a multumit lui Hunter ca i-a oferit „oportunitatea de a-l cunoaste pe tatal tau”. Acest lucru a fost folosit la acea vreme de republicani pentru a-l acuza pe Biden ca a facut presiuni asupra oficialilor ucraineni, pentru a evita ancheta asupra companiei respective si pentru a pretinde imbogatirea familiei Biden datorita acestui tip de conexiune.

Cu toate acestea, unii reporteri New York Post, precum Brice Golding, principalul sau autor, nu au vrut sa semneze articolul si au pus la indoiala credibilitatea acestuia. Redactorii principali – conform New York Times – s-au intalnit pe 11 octombrie pentru a discuta despre modul de utilizare a materialului oferit de Giuliani. In cele din urma, articolul a aparut miercuri cu doua linii: Emma-Jo Morris, editor politic adjunct care nu a semnat niciodata un articol la ziar inainte, si Gabrielle Fonrouge, reportera Post din 2014. Contul de Instagram al lui Morris, care a fost infiintat ca privat in scurt timp dupa ce stirea a fost publicata, a inclus fotografii cu ea pozand cu fosti membri ai administratiei Trump, inclusiv Steve Bannon.

Niste fotografii compromitatoare

Dar pe langa e-mailuri, in special retelele de socializare si unele mass-media (cum ar fi conservatorul Fox News si Western Journal) au publicat informatii despre posibila implicare a lui Hunter intr-o „problema de pornografie infantila” care ar putea fi dezvaluite de materialul inclus. laptop. Intrebat despre asta pe Fox, senatorul republican si presedintele Senatului pentru Securitatea Interna Johnson a spus ca nu vrea sa speculeze. „Am auzit tot felul de lucruri care probabil vor fi dezvaluite in urmatoarele cateva zile”, a mentionat el.

Informatiile mentionate s-ar putea baza pe cateva fotografii cu Hunter care se presupune ca consuma droguri si intretine relatii sexuale cu o femeie despre care chiar s-a spus ca este minora. Desi fotografiile par mai explicite in ceea ce priveste consumul de droguri (fiul lui Biden pare sa tina o pipa la buze ca cele folosite pentru a fuma crack), varsta femeii care il insoteste nu poate fi dovedita.

Hunter insusi a recunoscut in declaratii catre New Yorker ca a fost alcoolic de ani de zile si a suferit diverse terapii de detoxifiere pentru a-si depasi dependenta de crack si cocaina.Tatal sau, Joe Biden, in ciuda utilizarii pe care oponentii sai politici l-au facut, a fost intotdeauna „mandru de el, sunt mandru de fiul meu”, a spus el in prima dezbatere cu Trump, la care a adaugat: „el a avut probleme cu drogurile, dar le-a depasit.” In ultimele zile, el a adaugat ca „nimeni nu a aratat ca ceea ce a facut in Ucraina a fost gresit” iar in e-mailurile care ar fi fost gasite pe laptop i-a spus „buna dimineata, fiul meu frumos”, lui Hunter, cand era internat intr-un centru de reabilitare, aratandu-i dragoste neconditionata, in cazul in care i se dovedeste veridicitatea.

Teorii ale conspiratiei

Dar astazi, aceasta nu este singura dintre teoriile pe care le rasuna retelele de socializare si unele media. In aceasta campanie electorala au aparut cateva presupuse stiri care au fost binevenite de opinia publica, asa cum sa intamplat cu pizzagate, care a aparut din nou in ultima parte a campaniei.

Aceasta teorie, care ii implica pe lideri democrati precum Bill si Hillary Clinton intr-o retea de crime sexuale cu copii, raspandeste ideea ca exista o retea de trafic sexual care face trafic cu copii si este condusa de la subsolul unei pizzerii, din Washington D.C. Acesta a fost motivul pentru care Maddison Welch a fost condamnat la patru ani de inchisoare, dupa ce a mers la pizzeria Ping Pong pe 4 decembrie 2016, a impuscat o usa cu o pusca de asalt si a alungat clientii. Insusi Departamentul de Justitie a legat aceasta actiune de „zvonul nefondat” anterior, intr-un comunicat de presa lansat in iunie 1017, la publicarea sentintei.

Unele dintre aceste ipoteze sunt incurajate de adeptii lui Quanon, o miscare de extrema dreapta ai carei adepti cred in existenta unui grup satanic care dirijeaza retele de trafic sexual de minori si trage sforile puterii in intuneric. A inceput pe internet, dar cresterea sa in ultimele luni si sprijinul unor candidati republicani la Congres au facut ca FBI sa-l considere un grup terorist intern.

De la Quanon sustin ca Trump este cel care poate salva tara de o elita pedofila si corupta si are o relatie curioasa cu presedintele Statelor Unite, care a scapat de respingerea publica a grupului si impartaseste unele dintre mesaje. Totul cu scopul de a castiga voturi in aceasta campanie electorala care pe zi ce trece devine mai grea.