Daca sunteti in cautarea unei pozitii de marketing digital in care sa puteti dezvolta tot felul de abilitati digitale, in care sa puteti gestiona campanii de marketing pe mai multe canale si sa va pregatiti pentru o pozitie de lider in marketing, ar trebui sa va ganditi sa deveniti un specialist in marketing digital. Cauti mai multe motive? Vi le oferim in aceasta postare.

De ce cauta companiile profilul Digital Marketing Specialist?

Atunci cand organizatiile angajeaza pentru acest rol, ele cauta specialisti in marketing digital care pot proiecta, executa si gestiona campanii de marketing online pe mai multe canale de marketing.

Un specialist in marketing digital trebuie sa aiba cunostinte diferite. Printre acestea, cautare organica, platita, marketing prin e-mail, analiza si retele sociale. Te avertizam ca acesta va fi primul lucru pe care il vei gasi intr-o oferta de munca ca Specialist in Marketing Digital.

Marketingul de continut, relatiile publice digitale si marketingul cu influente sunt, de asemenea, printre cele mai importante abilitati pentru specialistii in marketing digital.

In timp ce agentiile de marketing tind sa angajeze specialisti cu abilitati complementare, majoritatea posturilor de Specialist in marketing digital sunt pozitii interne care cauta cunostinte de marketing online.

Acest lucru face ca joburile de Specialist in marketing digital sa fie deosebit de solicitante. Exista insa si un potential urias de crestere si achizitie de cunostinte cu care marketerul digital poate avansa in jobul sau.

Daca esti incantat de provocarea de a deveni un specialist in marketing digital , nu rata ce urmeaza: salariul Specialist in marketing digital, ce face un specialist in marketing digital. 

Ce face un specialist in marketing digital?

Creati si executati campanii de marketing digital

Specialistii in marketing digital creeaza strategii digitale pentru organizatie. Acestia sunt responsabili pentru planificarea, crearea si executarea campaniilor de marketing digital pe diferite canale si platforme.

In plus, folosesc campanii de cautare organica, publicitate platita, marketing prin e-mail, retele sociale si alte canale pentru a face publicitate companiei, marcii, produselor si serviciilor.

Scrierea de anunturi si crearea de continut

Unii specialisti in marketing digital pot lucra cu jurnalisti colaboratori daca au un buget pentru asta. De obicei, profesionistii in marketing digital scriu insisi majoritatea reclamelor si creeaza continut pentru a sprijini campaniile de marketing online.

Aceasta include scrierea de postari pentru invitati pentru campanii digitale de PR, crearea de articole si alte resurse pentru cautare organica si chiar scrierea de carti electronice.

Dezvoltati active vizuale pentru campanii digitale

Printre cei mai proeminenti specialisti in marketing digital care lucreaza alaturi de designeri grafici, este de remarcat faptul ca isi sustin campaniile de marketing prin crearea de active vizuale, desi majoritatea fac ei insisi aceasta activitate. 

De asemenea, nu trebuie uitat ca cei mai buni specialisti in marketing digital au cunostinte avansate despre instrumente grafice precum Adobe Illustrator sau Photoshop si le pot folosi pentru a dezvolta active pentru publicitate display, campanii de email marketing sau marketing infografic.

Gestionati site-uri web si publicati continut

In ceea ce priveste site-urile web, specialistii in marketing digital ar trebui, de asemenea, sa fie responsabili de gestionarea acestora, precum si de publicarea de continut pentru a sprijini campaniile de marketing. 

De asemenea, trebuie sa inteleaga sistemul de management al continutului companiei si sa poata realiza optimizari tehnice ale site-ului prin modificarea codului HTML sau CSS

Monitorizarea si optimizarea campaniilor de marketing

Se asteapta ca un agent de marketing digital sa monitorizeze performanta campaniilor de marketing si sa le optimizeze in timp.

Instrumentele software de analiza a datelor, cum ar fi Google Analytics, sunt folosite pentru a intelege cum este generat traficul web si pentru a identifica cele mai bune oportunitati de a promova obiectivele de afaceri, cum ar fi cresterea gradului de cunoastere a marcii sau cresterea conversiilor.

De asemenea, nu isi irosesc abilitatile de design vizual, un loc de munca care, in combinatie cu CRO, serveste la imbunatatirea performantei paginilor de destinatie si la generarea conversiilor.

Comunicati rezultatele conducerii

In calitate de specialist in marketing digital intr-un rol intern, probabil ca veti raporta unui manager de marketing digital sau director de marketing din cadrul organizatiei. Va trebui sa pregatiti rapoarte, tablouri de bord sau prezentari pentru a demonstra rezultatele muncii dvs.

Va trebui sa analizezi rezultatele campaniilor si sa arati o rentabilitate pozitiva a investitiei din canalele digitale. Puteti fi responsabil pentru atingerea anumitor obiective KPI, cum ar fi numarul total de conversii, numarul total de clienti potentiali generati sau numarul de interactiuni.

Abilitatile unui Digital Marketing Specialist

  1. Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO): Specialistii in marketing digital au cunostinte avansate despre SEO si capacitatea de a crea si gestiona eficient campanii de cautare organice.
  2. Publicitate cu plata pe clic (PPC): agentii de marketing digital desfasoara campanii PPC pe diverse retele publicitare, cum ar fi Google Ads, Microsoft Ads si publicitate sociala platita.
  3. Optimizarea ratei de conversie (CRO): Specialistii in marketing digital folosesc CRO pentru a-si optimiza canalele de marketing si pentru a imbunatati ratele de conversie a paginii de destinatie. CRO este o abilitate esentiala pentru a imbunatati performanta campaniei si pentru a asigura profitabilitatea generala.
  4. Analiza datelor: specialistii in marketing digital folosesc analiza datelor pentru a masura, analiza si raporta performanta campaniei, abilitati esentiale pentru dezvoltarea unor informatii precise si pentru a lua decizii de marketing bazate pe date.
  5. Marketing prin e-mail: specialistii in marketing digital creeaza campanii de marketing prin e-mail, apoi le sprijina cu resurse pentru clientii potentiali pentru a-i mentine implicati pana cand sunt gata sa cumpere.
  6. Retele sociale: In cadrul marketingului, exista retele sociale, de aceea Specialistul in marketing digital trebuie sa aiba „putin” expertiza sau know-how in cresterea adeptilor de inalta calitate.
  7. Marketing de continut: ar trebui sa fie, de asemenea, familiarizati cu procesul de marketing de continut si cu modul de a crea continut memorabil, care poate fi partajat, util si care interactioneaza cu adevarat cu publicul interesat.
  8. Relatii publice digitale: Relatiile publice digitale sunt o zona de marketing care se concentreaza pe dezvoltarea si cresterea prezentei online prin generarea de backlink-uri de inalta calitate, comunicate de presa, postari pentru invitati si alte initiative care cresc statutul si expunerea marcii. pe net.
  9. CMS pentru site-uri web: Pentru a-si indeplini responsabilitatile de administrare a site-ului web si de publicare a continutului, specialistii in marketing digital trebuie sa fie competenti in sistemele de management al continutului site-ului web, in ​​special WordPress, CMS-ul utilizat de aproape o treime din toate site-urile web.
  10. HTML si CSS – HTML si CSS – Aceste limbaje de marcare sunt folosite pentru a formata continutul care apare pe o pagina web. Specialistii care inteleg Specialistii in marketing digital sunt de nepretuit, deoarece pot face modificari unui site web, pot personaliza, desfasura experimente de continut si pot crea pagini de destinatie singuri.