Societatea în care trăim este caracterizată de stres, episoade de anxietate, insomnii și burnout. Viața alertă, presiunea socială, job-ul solicitant și provocările din viața personală duc la creșterea nivelului de stres. Dacă nu știi cum să gestionezi astfel de perioade, în cele din urmă îți va fi afectată nu doar calitatea somnului, ci și a vieții. Cea mai bună modalitate de a reduce stresul din viața ta este relaxarea. Iată 3 tehnici de relaxare pe care le poate practica oricine!

Respirația profundă

În momentul în care simți că anxietatea preia controlul asupra vieții tale, tot ce trebuie să faci este să respiri profund. Inspiră adânc aer pe nas în timp ce simți cum ți se umflă abdomenul și expiră încet pe gură. Concentrează-te exclusiv pe respirație, simte cum stresul este eliberat și toate manifestările anxietății dispar (vezi anxietatea simptome).

Tehnicile de respirație îți vor fi utile mai ales în perioadele intense la job, atunci când simți că te îndrepți cu pași repezi către un episod de burnout sau de oboseală. Un lucru atât de banal ca o respirație corectă te poate scăpa de stres și anxietate.

Meditația

Meditația este o formă profundă prin care îți poți relaxa mintea și întregul organism. Dacă nu ai mai făcut asta până acum, încearcă o meditație ghidată pentru a vedea ce tehnică ți se potrivește cel mai bine. Introdu meditația în rutina ta zilnică și vei vedea cum treptat vei reuși să te conectezi cu starea ta de liniște interioară. Meditația este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru mintea ta într-o perioadă plină de stres, insomnii și oboseală cronică.

Baie fierbinte 

Dacă îți simți tot corpul încordat după o zi intensă la locul de muncă, tot ce trebuie să faci este să umpli cada cu apă fierbinte și să te bucuri de câteva momente de deconectare. Poți folosi săruri de baie sau spumant cu efect de relaxare pentru a amplifica efectul unui astfel de răsfăț. După baia fierbinte, te poți așeza în pat și poți răsfoi o carte, poți asculta muzică sau poți face orice altă activitate care îți aduce plăcere.

Cu cât ești mai relaxat, cu atât vei adormi mai repede și te vei bucura de un somn odihnitor. Bineînțeles, trebuie să te asiguri că nimic nu îți va perturba somnul. Dacă suferi de dureri de spate, alege o saltea din spumă de memorie, dacă ești o persoană cu alergii, optează pentru perne hipoalergenice, dacă transpiri mult în timpul somnului și nu te poți odihni prea bine, alege niște lenjerii de pat din materiale naturale, cum ar fi bumbac 100%.

Este important să găsești tehnica care are cel mai mare efect asupra ta, iar până ajungi în acest punct, s-ar putea să fii nevoit să testezi multe modalități de relaxare. Suntem curioși cum reușești tu să gestionezi perioadele de stres și să te relaxezi.