Contabilii sunt profesionisti financiari foarte pregatiti care pregatesc si examineaza inregistrarile financiare. In functie de interesele dvs., contabilitatea poate fi o profesie atractiva. Cu toate acestea, pentru a deveni contabil, va trebui sa indepliniti o serie de criterii educationale si, in functie de tipul de contabilitate pe care doriti sa il faceti, sa obtineti anumite certificari. Cu educatia si certificarile potrivite, veti putea deveni contabil si puteti trece rapid in profesie.

Absolva liceul

Primul pas in calatoria dvs. de a deveni contabil este absolvirea liceului sau primirea GED. Concentrarea pe cursuri de matematica si afaceri va va oferi o baza solida pentru un viitor in contabilitate. Luati in considerare luarea cursurilor elective si AP in afaceri si contabilitate.

S-ar putea sa va ganditi, de asemenea, sa va alaturati unui club de afaceri sau contabilitate la scoala dvs., cum ar fi DECA si FBLA. Acest lucru va va ajuta sa castigati experienta suplimentara.

Obtineti o diploma de licenta in contabilitate

Majoritatea posturilor de contabil necesita cel putin o diploma de licenta in contabilitate sau intr-un domeniu conex, cum ar fi administrarea sau administrarea afacerilor. In functie de cerintele statului dvs., este posibil sa nu aveti nevoie de o diploma in contabilitate, dar va trebui probabil sa completati un anumit numar de credite in contabilitate, afaceri si etica. Fiecare stat are propriile cerinte, asa ca discutati cu un consilier academic inainte de a incepe un program de diploma.

Daca alegeti sa deveniti un contabil public certificat (CPA), majoritatea statelor solicita sa completati 150 de ore de cursuri universitare. Aceasta este cu 30 de ore mai mult decat majoritatea licentelor. Unele scoli va vor permite sa urmati un program de 5 ani si sa absolviti cu o diploma de licenta si un master.[2]

Daca nu sunteti inscris intr-un program de 5 ani, puteti urma cursuri suplimentare prin colegiu sau universitate. Scoala dvs. poate avea un program care sa va ajute sa obtineti acele 30 de ore suplimentare.

Pentru a va ajuta sa deveniti eligibil pentru a sustine examenul CPA, angajatorul dvs. va poate plati pentru a lua 30 de ore suplimentare sau cursuri.

Finalizeaza un stagiu la o firma

Pentru a castiga experienta practica, veti dori sa participati la un program de internship . Acest lucru va va permite sa lucrati intr-o firma de contabilitate, adesea pentru credit de facultate, si sa va familiarizati mai bine cu profesia.

Stagiile pot fi cu jumatate de norma in timpul anului scolar sau cu norma intreaga in lunile de vara.

Stagiile sunt oportunitati excelente de a face retea si de a dezvolta conexiuni care va pot ajuta sa obtineti un loc de munca in viitor.

Obtine un master

Dupa finalizarea diplomei de licenta, puteti alege sa incepeti o diploma de licenta in contabilitate. Multi angajatori prefera angajarea unui candidat care are un masterat in contabilitate. Daca indepliniti cerintele acestora, urmati cerintele de aplicare a programului de absolvent si aplicati. Odata ce sunteti acceptat, ar trebui sa durati doi ani pentru a va termina studiile.

Veti dori sa va ganditi daca doriti un master in administrarea afacerilor (MBA) sau un master in contabilitate (MAcc). Un MAcc este orientat in principal catre cei interesati sa devina CPA sau CMA. MBA ofera o intelegere mai larga a relatiei dintre afaceri si contabilitate.

Cerceteaza cerintele statului tau

Odata ce ati obtinut sau sunteti aproape de finalizarea unei diplome de colegiu, veti dori sa incepeti sa cautati diferitele licente si certificari de stat si federale pe care va trebui sa le primiti. Fiecare licenta are calificari specifice (educatie, experienta, testare si taxe) pe care va trebui sa le indeplinesti.

Exista mai multe roluri pe care un contabil le poate indeplini si fiecare vine cu un tip diferit de certificare.

Angajatorii vor plati adesea taxele pentru ca un angajat sa obtina o certificare.

Devena contabil public certificat (CPA)

Daca depuneti rapoarte la Comisia de securitate si schimb, legea impune sa fiti CPA.  A deveni CPA este deosebit de atractiv daca doriti sa avansati intr-o firma sau sa obtineti o clientela mai mare. Pentru a deveni CPA trebuie sa treci un examen national si sa indeplinesti alte cerinte de stat.Verificati cerintele statului dvs. inainte de a incepe procesul de a deveni CPA.

Majoritatea statelor solicita candidatilor CPA sa finalizeze cel putin 150 de ore semestriale de cursuri universitare

Toate statele va vor cere sa sustineti examenul CPA uniform. Majoritatea statelor necesita promovarea tuturor celor patru parti ale examenului in termen de 18 luni de la promovarea primei parti.

Obtine o certificare de contabil de management

S-ar putea sa va regasiti finantarea unei mari companii multinationale si sa dezvoltati un interes in a deveni un contabil de management certificat (CMA). Daca decideti ca doriti sa deveniti CMA, va trebui sa detineti o diploma de licenta, sa efectuati un examen in doua parti, sa fiti de acord cu codul de etica al Institutului contabililor de management si sa aveti cel putin doi ani de experienta.

Examenul acopera o serie de subiecte, inclusiv analiza situatiilor financiare, politica capitalului circulant, structura capitalului, probleme de evaluare si gestionarea riscurilor.