In perioade de criza, este convenabil sa puneti in practica cateva tehnici de relaxare. In acest spatiu impartasim mai multe optiuni.

Uneori frica si anxietatea sunt foarte comune, mai ales in situatii tensionate sau de stres ridicat. In consecinta, apare nevoia de a pune in practica o serie de tehnici de relaxare pentru momentele de criza.

Desi este adevarat ca fiecare persoana are modalitati diferite de a reactiona la situatii dificile, in general tinde sa creasca stresul, incertitudinea si alte emotii care afecteaza sanatatea mintala. Din acest motiv, este esential sa interveniti in timp util si sa va sustineti cu activitati relaxante. Iata cateva optiuni.

Tehnici de relaxare pentru momente de criza: 3 alternative

Copiii si adultii, deopotriva, sunt expusi riscului unor emotii coplesitoare in fata unei situatii stresante. Acestea pot fi insotite de modificari ale modelelor de somn, probleme de concentrare si ingrijorare excesiva.

De fapt, pentru multi, un moment de criza poate fi declansatorul altor probleme, cum ar fi depresia, modificarile tensiunii arteriale, printre altele. Prin urmare, este esential sa fiti atenti la sanatatea mintala si sa aplicati, pe cat posibil, cateva tehnici de relaxare pentru momentele de criza. Practicati-le cu toata familia!

  1. Relaxare musculara progresiva

Una dintre cele mai complete tehnici de relaxare pentru momentele de criza pe care le putem gasi este relaxarea musculara progresiva. Aceasta metoda ajuta la reducerea starilor de stres si anxietate. Favorizeaza chiar ameliorarea simptomelor fizice, cum ar fi tensiunea musculara.

Printre alte beneficii, ajuta si la relaxarea corpului si a mintii in caz de dificultati de somn. In acest fel, contribuie la o odihna optima si restaurativa. Metoda poate fi aplicata cu ajutorul sunetelor linistitoare sau in tacere completa. Sa vedem cum sa o facem.

In primul rand, este convenabil sa alegem un loc linistit in casa, in care sa ne putem intinde pe spate si sa ne intindem confortabil.

Prima faza consta in contractarea si relaxarea muschilor din cap pana in picioare. Incepem cu fata, gatul si umerii. Le incordam, dar fara sa ne provoace durere. Tinem timp de 4 pana la 10 secunde si apoi, tinand o respiratie profunda si lenta, ne relaxam timp de 10 pana la 20 de secunde.

Apoi, trecem la urmatorul grup muscular, brate si maini si repetam ​​exercitiul. Ideea este de a urma aceeasi dinamica la nivelul picioarelor, spatelui, toracelui, abdomenului si taliei.

Este important sa incercati sa observati diferenta dintre modul in care se simt muschii stransi si cum se simt pe masura ce exercitiul progreseaza.

Pe masura ce terminam toate grupele musculare, numaram in jos de la 5 la 1 pentru a ne intoarce la momentul prezent.

  1. Yoga si Pilates

Yoga si Pilates au ceva in comun: ambele discipline combina exercitii fizice si de respiratie, care contribuie la atingerea unei stari de relaxare.

Au un efect pozitiv in perioade de criza; Sunt o forma de activitate fizica si, prin urmare, reduc efectele sedentarismului.

Yoga are multe stiluri si niveluri de intensitate. In mod ideal, incepeti cu ipostaze usoare in timp ce construiti rezistenta. In plus, este recomandabil sa cautati indrumari despre cum sa faceti positiile in mod corespunzator, deoarece o miscare proasta poate fi contraproductiva.

Pilates, la randul sau, implica antrenament fizic si mental in care miscarile sunt combinate cu exercitii de respiratie si constientizare. Unele aplicatii mobile si videoclipuri online va pot ajuta in practica.

  1. Vizualizare pozitiva pentru momente de criza

In perioadele de criza este adesea dificil sa mentii o gandire optimista. Cu toate acestea, exista tehnici precum vizualizarea pozitiva care ajuta la contracararea acestor ganduri coplesitoare si negative. Aceasta forma de relaxare este o variatie a meditatiei traditionale.

Exista mai multe tehnici de relaxare in perioadele de criza?

Desigur. In plus fata de tehnicile pe care le-am discutat, exista o alta varietate de exercitii de relaxare care pot ajuta la echilibrul emotional in perioade de criza. Respiratia diafragmatica, meditatia si tai chi sunt alte exemple interesante.

In plus, este convenabil sa mentineti obiceiuri bune, cum ar fi alimentatia sanatoasa si exercitiile fizice. De asemenea, ori de cate ori este posibil, este important sa petreceti timp in familie si sa mentineti o comunicare buna cu cei dragi care nu sunt in preajma. Toate acestea ajuta fara indoiala la ingrijirea sanatatii mintale in situatii dificile.